Новини и събития

Работни срещи на Председателя на ОС на МИСС Румен Петков в Либия, 03-04 ноември 2018 г.

Председателят на ОС на МИСС Румен Петков бе в Либия, където се срещна с либийския министър на вътрешните работи Фат'хи Башага, когото поздрави за назначаването му на поста и му пожела успех.

В рамките на официалната среща, Петков предложи на либийския министър възможността държавата ни да предостави на Либия програми за борба с наркотрафика и наркоразпространението, прането на пари, обучение на полицейски служители, задгранична служба, на общополицейски служители и на противопожарна охрана.

Г-н Петков изрази пред министър Фат'хи Башага готовност да бъде извършен анализ на структурата на либийската правоохранителна система и да им бъдат предложени действия за нейното реформиране, което вътрешният министър на Либия прие с голяма благодарност.

Министър Фат'хи Башага прояви огромен интерес към възможността да използва потенциала, който има България, за да се обучават служителите, като получи уверение, че държавата ни може да осигури такава подготовка, включително и със специално снаряжение. Вътрешният министър на Либия веднага възложи на службите си да започнат подготовка и заяви готовност да гостува в България и да се премине към конкретни действия за обучение на либийски служители на правоохранителната система. Румен Петков уведоми министър Фат'хи Башага, че държавата ни разполага с голяма експертиза и в неправителствения център, както и голям потенциал, граден в годините, в Академията на МВР.

В рамките на официалната среща министър Фат'хи Башага изрази увереност, че като министър на вътрешните ще положи грижа за сигурността и защитата на българските граждани, които живеят и работят на територията на либийската държава.

По време на работното си посещение в Либия, председателят на ОС на МИСС Румен Петков се срещна и с Мохамед Ал-Раед - председател на Обединените търговски палати на държавата Либия, както и с либийския министър на труда Ал-Мехди Ал-Амен. На срещите бяха поставени и обсъдени въпроси от взаимен интерес между двете държави.


1680, София, България
ул. "Пирин" 50
Сграда Скорпио, ет. 8
Телефон: +359 2 892 25 75 
Факс: +359 2 892 25 77
E-mail: office@InISC.eu