Новини и събития

Председателят на ОС на МИСС Румен Петков представи новата книга на експерта по въпросите на тероризма Браян Дженкинс, 13 март 2019 г., Военна академия, София

Председателят на ОС на МИСС Румен Петков представи новата книга на експерта по въпросите на тероризма Браян Дженкинс, който е член на консултативния съвет на Сдружението. Книгата минава през истината, а не през конюнктурата на деня и затова тя е много силна, посочи Петков, който е и автор на предговора на изданието.

 „Малко са хората днес, които си позволяват да кажат, че тероризмът е част от нашето ежедневие. В книгата има много силни оценки, които не на всички ще харесат, но оценки, които са истина".

Заглавието на книгата е препратка към същността на тероризма - това, което е видимо и това, което е под повърхността - на английски „Reflection of the shadows", а на български - „Размисли за сенките". Представлява задълбочен анализ на целия процес на възникването и развитието на тероризма от явление до политически практики и чудовищен инструмент за шантаж в световен мащаб.  

Браян Дженкинс е уважаван анализатор и експерт по проблемите на сигурността, автор и съавтор на десет други издания, свързани с различни аспекти на тероризма. Дженкинс посочи, че работата му с Румен Петков винаги е била много продуктивна.

„Светът, в който живеем, се е променил много. Допреди няколко десетилетия дори не можех да си представя, че ще говоря пред български студенти. Днес тероризмът е станал ежедневие, макар, че мнозина се опитват да отрекат този факт", каза още експертът пред десетки представители на Българската армия и специални служби във Военна академия „Г. С. Раковски".


1680, София, България
ул. "Пирин" 50
Сграда Скорпио, ет. 8
Телефон: +359 2 892 25 75 
Факс: +359 2 892 25 77
E-mail: office@InISC.eu