Новини и събития

Публична лекция на Г-н Родолфо Пейков, 15 ноември 2011, УниБИТ

 

   По покана на ръководството на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) на 15.11.2011 г. в Аудитория № 106 бе организирана публична лекция на г-н Родолфо Пейков  на тема  „Европейски съюз и Шенген". Г-н Пейков бе представен

на присъстващите от Декана на Факултет по информационни науки проф. д-р Драгомир Паргов. Лекцията е част от дългосрочната програма за взаимодействие между УниБИТ  и Mеждународен институт за сигурност и сътрудничество (МИСС).

  Мултимедийната презентация бе посрещната с голям интерес от страна на многобройната аудитория. В залата присъстваха голяма част от ръководството на Университета, редица преподаватели, много студенти. Г-н Пейков, който е член на AFFNA - Асоциация на бившите федерални агенти по наркотиците и на INEOA - Meждународна Асоциация на служителите за борба с наркотиците, както и дългогодишен служител на Агенцията за борба с наркотиците в САЩ (DEA) поднесе в изключително атрактивен лекторски стил събраната от дългогодишния си опит и познания информация. Това провокира студентите към редица въпроси и предизвика интерес към бъдещи лекционни изяви на г-н Пейков.

    В заключение, председателят на Общото събрание на МИСС г-н Румен Петков направи кратко изявление, с което бе внесена яснота относно присъединяването на Р България към Шенген и отговорностите на страната ни, като част от шенгенската информационна система. Информацията бе посрещната с интерес и представляваше полезен акцент в събитието.

за повече информация прочети тук