Новини и събития

Официална среща на г-н Румен Петков с Н.Пр. Давид Коен – временно изпълняващ длъжността посланик на Израел в България, 09 февруари 2012 г., София

На 09 февруари 2012 г. бе проведена среща между председателя на ОС на МИСС с временно изпълняващия длъжността посланик на държавата Израел в България Н. Пр. Давид Коен. Двамата обсъдиха възможността за съдействие от страна на г-н Коен при намирането на подходящ представител от Израел, който да се присъедини към състава на нашата организация. Г-н Петков подчерта, че Институтът е отворено сдружение за прием на експерти, професионалисти и аналогични неправителствени организации в сферата на международната сигурност.

В последвалата кореспонденция с г-н Коен, в офиса на МИСС, бе получено писмо от официалната пресслужба на външните работи на Държавата Израел в Йерусалим, в което се посочва, че Държавата Израел изразява солидарност с България за понесеното природно бедствие, визирайки деня на национален траур, обявен в България на 8 февруари 2012 по повод с трагедията в с. Бисер, обл. Хасково. В писмото още се посочва: "Израел изказва своето съчувствие към българските граждани и ги подкрепя морално в трудния момент на национален  траур. Ние заставаме редом с нашите български приятели и сме готови да направим всичко по силите си, за да им помогнем."

От офиса на МИСС бяха предоставени материали на вниманието на г-н Коен, чрез които той може подробно да се запознае с всички мероприятия, които МИСС е организирал или в които е участвал. От страна на г-н Коен получихме обръщение към парламентарната група за приятелство с Израел, с което можете подробно да се запознаете тук.

Срещата завърши с намерения за бъдещи полезни контакти и партньорства.