Новини и събития

Научно-практическа конференция на тема „Предизвикателствата пред киберсигурността: информационната сигурност в глобалната мрежа – рискове, норми, решения“, Централен военен клуб, София, 28 ноември 2016 г.

Основен акцент в конференцията се поставя върху факта, че киберсигурността не е абстрактно понятие, а заплахите не са с малозначителни последици. Разгледани са дигиталната зависимост, високата степен на използване на социалните мрежи, като канал за възмо
Прочети повече

Дискусионна кръгла маса "Превенция и противодействие на рисковете от радикализация и тероризъм", Централен военен клуб, София, 17 ноември 2016 г.

Председателят на ОС на МИСС взе участие в дискусионен анализ на предприетите мерки за превенция и ефективна защита на хората и критичната инфраструктура от рисковете, свързани с радикализацията и тероризма.
Прочети повече

ХХII международна конференция „Тероризъм и електронни медии“ , Република Сърбия, Белград, 20 октомври 2016 г.

Трябва да се противопоставим на успешната за момента стратегия на ДАЕШ за набиране на бойци през социалните мрежи
Прочети повече

Международна научно – практическа конференция на тема „Тероризмът – начин на употреба“, София, 27 април 2016 г.

Националната асоциация за международни отношения и Националният съюз за безопасност и охрана в съвместна инициатива организираха Международна научно – практическа конференция на тема „Тероризмът – начин на употреба“.
Прочети повече

Международна конференция на тема „Настоящите предизвикателства за сигурността в черноморски регион“, София, 22 април 2016 г.

По инициатива на Атлантическия клуб в България, Института за културна дипломация и фондация „Фридрих Еберт“ на 22 април 2016 г. в Централния военен клуб в София се проведе Международна конференция на тема „Настоящите предизвикателства за сигурността в чер
Прочети повече

Конференция на тема „България – заплашена от неосманизъм или нов мост между Изтока и Запада в новите геополитически реалности“, София, 04 февруари 2016 г.

На 04 февруари 2016 г. в конферентната зала на хотел Маринела, София, се състоя конференция на тема „България – заплашена от неосманизъм или нов мост между Изтока и Запада в новите геополитически реалности“.
Прочети повече

Конференция на тема „Бежанската вълна и предизвикателствата пред националната сигурност“, София, 24 септември 2015 г.

На 24 септември 2015 г. с любезното домакинство на Българския червен кръст в зала „София“ бе проведена национална конференция на тема „Бежанската вълна и предизвикателствата пред националната сигурност“.
Прочети повече

Кръгла маса под надслов „Бежанската вълна и миграционния процес в Европа", 16 април 2015, Будапеща, Унгария

На 16 април 2015 г. (четвъртък), конферентна зала „Марбъл" в Министерството на вътрешните работи на Унгария, се проведе кръгла маса, организирана от МИСС, под надслов „Бежанската вълна и миграционния процес в Европа".
Прочети повече

Официална среща на членове на МИСС с представители на парламента на Унгария, 16 април 2015 г., Будапеща, Унгария

На 16 април 2015 г. (четвъртък), от 15:00 часа, бе проведена официална среща между представители на МИСС и членове на парламента на Унгария.
Прочети повече

Изпирането на пари и финансирането на тероризма в международен мащаб. Заплахи и възможности

На 10 февруари, 15:30 часа, в Свободния международен университет за социални изследвания „Гуидо Карли“, Залата с колоните, Рим, се организира кръгла маса "Изпирането на пари и финансирането на тероризма в международен мащаб. Заплахи и възможности“, органи
Прочети повече
стр. 3 от 10  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1680, София, България
ул. "Пирин" 50
Сграда Скорпио, ет. 8
Телефон: +359 2 892 25 75 
Факс: +359 2 892 25 77
E-mail: office@InISC.eu