В пресата

btv.bg - Румен Петков: Усилията на МВР по задържането на Маргините си струваха

автор: БТА, 13:42, 15.06.2010

Усилията и ресурсът, които бяха хвърлени от МВР, си струваха. От присъдата става ясно, че все пак организирана престъпна група съществува, коментира пред журналисти бившият министър на вътрешните работи Румен Петков във връзка с присъдата на братята Красимир и Николай Маринови - Маргините.

По повод на решението за газопровода "Бургас-Александруполис" Петков изрази мнение, че това едва ли ще е крайната позиция, защото окончателното решение може да бъде преосмислено още веднъж. Необходима е широка дискусия по този въпрос, каза той.

Във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство бившият министър е на мнение, че има известно изоставане на страната ни, което може да бъде наваксано. Неприемливи, според него, са внушенията отвън, че страната ни не е подготвена.

Освен транзитна България вече се превръща и в крайна дестинация за трафика на хора. Черноморският басейн е критична точка и Брюксел трябва да обърне сериозно внимание, за да не се окажем неподготвени за незаконния трафик на хора и контрабанда, отбеляза Петков след края на годишното Общо събрание на Международния институт за сигурност и сътрудничество.

Проследи новината тук.