В пресата

Econ.bg - Кръгла маса на тема: "Трафик на хора: време за действие"

На 20 ноември 2008 г., четвъртък,  от 11.00 - 15.30 ч. в Палата №11, Пловдивския панаир (бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" №37), ще се проведе  кръгла маса на тема: "Трафик на хора: време за действие", съобщиха от Областната администрация. В 14.00 часа ще има специален брифинг за медиите.

Националната комисия за борба с трафика на хора съвместно с Международния институт за сигурност и сътрудничество организират кръгли маси в градовете Благоевград и Пловдив и заключителен форум в София на тема: "Трафик на хора: време за действие", в периода 17 - 25 ноември 2008 г. Поводът е предстоящата национална кампания "16 дни против насилието над жени". Инициативите се провеждат с любезното съдействие на Центъра за изследване на демокрацията, община Пловдив и община Благоевград.

За участие са поканени представители на правозащитни институции, органи на местната власт, представители на международни, неправителствени и граждански организации.

В рамките на предвидените мероприятия, ще бъдат разгледани практически случаи, специфични за определения регион, както и изложени фактологически данни. Предвижда се да бъде анализирано действителното състояние на проблема в двата региона.

Използвайки мултидисциплинарен подход и в конструктивна обстановка, ще се разгледат възможностите и предложенията за противодействие на трафика на хора и подпомагане разрешаването на конкретни проблеми, на базата на аналитичната обработка на данните и обмен на мнения на различните участници.